Збалансоване харчування важливе для фізичного та розумового розвитку дитини. Вживання правильних продуктів допомагає підтримувати оптимальну вагу, запобігає ризику виникнення цукрового діабету та хвороб серцево-судинної системи. У поєднанні із активним способом життя, воно сприяє збереженню здоров’я – у дитинстві та майбутньому. Якщо людина багато їсть, вживає продукти із великою кількістю калорій, але мало рухається, виникає енергетичний дисбаланс – організм споживає більше, ніж витрачає.

Буклет підготовлено Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках виконання Проекту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні» за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва з метою профілактики та зниження рівня неінфекційних захворювань серед учнівської молоді.

Ознайомитись з буклетом:

 

 

Дивіться та читайте також:

Доповідь “Становище дітей в світі, 2019 рік: Діти, продовольство і харчування” (англійською мовою)

«Всесвітній день здоров’я. Здорове харчування в умовах карантину» – вебінар Марафону здорових практик 2020

Вебінар Олени Мешкової «Основи раціонального харчування. Порушення харчової поведінки. Сучасні методи профілактичної роботи з підлітками»

 

 

Photo by Anna Pelzer on Unsplash

Вас може зацікавити